اختصاص 60 میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای دریا مازندران
علی شادمان با بیان اینکه 60 میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای دریای مازندران اختصاص یافت، اضافه کرد: همچنین هشت طرح ساماندهی دریا در هشت شهر مازندران با اعتبار 80 میلیارد ریال و مشارکت 50 درصدی شهرداریها و استانداری مازندران تجهیز شد.
وی درباره تعداد ناجیان غریق در دریای استان، بیان کرد: تاکنون بیش از یکهزار و 200 ناجی غریق در داخل و خارج از طرحهای دریا بهکارگیری شدند که ممکن است بعد از ماه مبارک رمضان این تعداد افزایش یابد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران یادآور شد: از زمان بازگشایی طرح دریا در استان یعنی اول خردادماه امسال تاکنون، هفت نفر در سواحل دریای استان غرق شدهاند.
این مسئول با اشاره به اینکه در تعطیلات روزهای 13، 14 و 15 خردادماه امسال، افزایش 40 درصدی مسافر در سواحل مازندران را شاهد بودیم، خاطرنشان کرد: طی این مدت، 170 نفر با کمک ناجیان غریق از خطر غرقشدگی نجات پیدا کردند.
شادمان بر حضور پررنگ مسئولان در امر ساماندهی دریا تاکید کرد و افزود: همچنین فعالیتهای فرهنگی بهصورت جدی دنبال میشود، برنامههای فرهنگی در طرحهای ساماندهی دریا پردهبرداری شد و بستههایی در اختیار مدیران طرحها قرار گرفت.
وی درباره وضعیت طرحهای دریا در ماه مبارک رمضان، گفت: طرحهای دریا در این ماه مبارک باز است، توصیههای لازم ارائه شده که مردم شئونات این ماه را رعایت کنند.
همیشه با مشکل کمبود اعتبار در سواحل روبهرو هستیم
مدیرکل امور اجتماعی استانداری مازندران با بیان اینکه همیشه با مشکل کمبود اعتبار در بحث سواحل روبهرو هستیم، ادامه داد: تمامی امکانات بهکارگیری شده و نیروی انتظامی نیز عوامل خود را در سراسر سواحل استان مستقر کرده است. این مسئول با اعلام اینکه هر جا که خارج از طرح ساماندهی دریا باشد، امکان حادثه وجود دارد، خاطرنشان کرد: توصیه ما به مردم این است که افراد از شنا کردن خارج از طرحهای دریا بهشدت پرهیز کنند.
وی با تاکید بر فرهنگسازی در بحث رعایت بهداشت در سواحل، پیشگیری از غرق شدن افراد در دریا و رعایت و آموزههای فرهنگی، گفت: برای رسیدن به اهداف، نیازمند مشارکت همه مردم هستیم اگر همه امکانات را پای کار بیاوریم، تا مشارکت، همراهی و فرهنگسازی درست در میان مردم اتفاق نیفتد موفق نمیشویم.
رئیس هیئت نجات غریق مازندران در این باره گفت: طرح ساماندهی دریا از اول خردادماه امسال بازگشایی شده که بالغ بر 950 ناجی غریق در دریای مازندران بهکارگیری شدند.
ابوالفضل خواجوندی بیان کرد: از آغاز بازگشایی طرحهای دریا با توجه به امتحانات، گرمای هوا سبب شد که گردشگران بسیاری به دریای مازندران سفر کنند.
رشد غرقشدگی نسبت به سال گذشته در مازندران
وی با اعلام اینکه طی این مدت تعداد غرقی دریای مازندران هفت نفر بوده که نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم، افزود: این موضوع علتهای متفاوتی دارد، یکی از دلایل اصلی آن شنا کردن در خارج از ساعت اجرای طرح بوده است. رئیس هیئت نجات غریق مازندران یادآور شد: امسال بیشتر طرحهای دریا فعال نشدند، این موضوع سبب شده که گردشگران به سمت نقاط حادثهخیز گرایش پیدا کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه تنها وسیله نجات «بویه نجات غریق» است، گفت: سال گذشته یکهزار توزیع شده امسال حدود 300 بویه توزیع شده که سفارش دادیم که توزیع آن ادامه یابد.
«بویه» ابزاری سبک و ارزان با کارایی بالا
خواجوندی با تاکید بر اینکه باید درباره استفاده از بویه فرهنگسازی شود، اضافه کرد: بویه وسیلهای با قیمت ارزان و سبک است که 800 گرم وزن دارد، باید فرهنگسازی شود که تمامی خانوادهها به دریا سفر میکنند همانگونه که در مناطق کوهستانی از زنجیرچرخ استفاده میکنند، در هنگام استفاده از دریا از بویه استفاده کنند و همیشه همراه داشته باشند، در مکانهایی که ناجی حضور ندارد بویه میتواند افراد بسیاری را از خطر مرگ نجات دهد.
وی با بیان اینکه طول نوار ساحلی استان حدود 470 کیلومتر است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد 13 دستگاه جتاسکی داریم که به فاصله 36 کیلومتر مستقر بوده که این تعداد بسیار کم است.
رئیس هیئت نجات غریق مازندران ادامه داد: پیشنهاد ما این بوده که به فاصله 6 کیلومتر یک دستگاه جتاسکی مستقر شود که در این صورت به حدود 50 دستگاه جتاسکی نیاز داریم. این مسئول تصریح کرد: مسئولان ستاد طرح دریا همکاری خوبی دارند که یکسری تجهیزات از جمله جت اسکی، قایق، کانکس، سایبان و بیسیم درحال خریداری است که سفارش داده شده و بهزودی تحویل داده میشود، اینها میتواند زمینهای خوبی باشد که سواحل به امکانات امداد و نجات تجهیز شوند.
در هیچ شهرستانی محل اسکان برای ناجیان غریق نداریم
خواجوندی با بیان اینکه حدود 17 شهرستان ساحلی داریم که در هیچ شهرستانی محل اسکان برای ناجیان غریق نداریم، گفت: تنها در بابلسر یک کانکس خریداری شده که درخواست ما از مسئولان این است که در سواحل مکانی را برای استقرار ناجیان غریق درنظر بگیرند و به شهرداریها اعلام کنند و باید نجات غریق جزو اولویتها باشد. وی با اعلام اینکه مهمترین موضوع، بحث فرهنگسازی است، اظهار کرد: افراد باید بدانند شنا در استخر با دریا متفاوت است، بهدلیل اینکه عمق دریا نامعلوم بوده و دارای موج و کشش است که همه این مسائل سبب میشود شنا در دریا سخت باشد. رئیس هیئت نجات غریق مازندران با تاکید بر اینکه افراد به تذکرهای ناجیان غریق توجه کنند، خاطرنشان کرد: طی این مدت موفق شدیم 750 نفر از خطر غرق شدن در دریا مازندران نجات یافتند.
این مسئول در پایان از همکاری هلالاحمر، نیروی انتظامی و اورژانس و سایر دستگاههای مرتبط تقدیر و تشکر کرد.
فرماندار بابلسر بیان کرد: 15 طرح ساماندهی دریا امسال در شهرستان بابلسر پیشبینی شده که درحال حاضر با هماهنگیهای صورتگرفته ،با توجه به ماه مبارک رمضان چند طرح بهصورت موقت تعطیل شده و بقیه دایر است.
علی اسد با اشاره به اینکه حدود 200 نفر ناجی غریق در شهرستان بابلسر بهکارگیری شدند، افزود: امسال نقاط کور را شناسایی کردیم و همچنین تلاشمان بر این بوده که ساعات حضور را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه هماهنگی خوبی بین ناجیان غریق، نیروی انتظامی، هلالاحمر، اورژانس و شهرداری وجود دارد، اضافه کرد: قرارگاه ساحلی درنظر گرفته شده و جلسات مشترک تنظیم و بازدیدهای مختلف انجام میشود تا مشکلات،
برطرف شود.
توجه به تذکرهای ناجیان غریق مورد تاکید است
فرماندار بابلسر تصریح کرد: برخی خانوادهها بهصورت گروهی شنا میکنند، معمولاً این فضاها حادثهساز است و احتمال وقوع حوادث بالا میرود که باید به تذکرهای ناجیان غریق توجه شود. این مسئول بر حفظ حرمت ماه مبارک رمضان تأکید و خاطرنشان کرد: افراد حرمت این ماه مبارک را داشته باشند، در صورت مشاهده روزهخواری بهطور جدی برخورد میشود. اسد یادآور شد: طی این مدت یک مورد غرقی داشتیم که در ساعت خارج از بازگشایی طرح بوده و هویت آن نفر هم افغانستانی بود. وی با اشاره به اینکه با قرارداد بخش خصوصی حدود 300 میلیون اعتبار برای طرح ساماندهی دریا در این شهرستان درنظر گرفته شده است، افزود: امکانات جدیدی نیز امسال اضافه شده که به تجهیزاتی از جمله جتاسکی که سرعت امدادرسانی را بالا میبرد، نیاز داریم.
فرماندار بابلسر با بیان اینکه همکاری مسافران با ناجیان غریق مورد تاکید است، گفت: از اجرای طرح ساماندهی دریا در این شهرستان رضایت نسبی وجود دارد.
این مسئول خاطرنشان کرد: با تلاش هیئت نجات غریق از ابتدای خرداد تا اول تیرماه امسال 250 نفر از خطر غرق شدن نجات پیدا کردند. فرماندار محمودآباد گفت: امسال در 14 نقطه محل تجمع مسافران، 14 طرح ساماندهی دریا در این شهرستان اجرا شده که بهدلیل داشتن 33 کیلومتر نوار ساحلی، 120 نقطه راه دسترسی به دریا و توریستپذیر بودن ساحل محمودآباد و با توجه به دستور هیئت دولت که ساماندهی دریا به عهده وزارت کشور است، براساس تفویض اختیارات استانداران و فرمانداران در سطح شهرستان در 14 نقطه محل تجمع بیشتر مسافران در حوزه شهری و خارج شهر این طرح با حداقل امکانات اجرا شد.
اجرای طرح ساماندهی دریا در محمودآباد رضایتبخش نیست
سیفالله فرزانه با اعلام اینکه تاکنون از اجرای طرح ساماندهی دریا در محمودآباد رضایت نداریم، اظهار کرد: دلیل عمده آن نداشتن مالکیت نقاط تجمع طرح است، برخی از زمینها دارای سند هستند که در اختیار افراد دارد آنچه ما انتظار داریم توانایی و امکان اجرای طرح بهصورت استاندارد وجود ندارد. وی بیان کرد: یکی از معضلاتی که در محمودآباد با آن مواجه هستیم، بهدلیل اینکه 120 نقطه راه دسترسی به دریا داریم، نمیتوان تمامی راهها را مسدود کرد، بهدلیل اینکه شهروندان سکونت دارند که انتظار ما این است از مالکان مجتمعهای اقامتی، هتلها و در رأس آن از گردشگری انتظار داریم همکاری کنند.
فرماندار محمودآباد تصریح کرد: مناطق ممنوعه و حادثهخیز با تابلو مشخص شده، انتظار داریم صدا و سیما و رسانهها در بحث اطلاعرسانی و فرهنگسازی اهتمام کنند تا مسافران در محل اجرای طرح شنا کرده و از شنا کردن در نقاط کور پرهیز کنند.
این مسئول با بیان اینکه امسال 120 ناجی غریق در بخش مرکزی و 70 نفر در بخش سرخرود در مجموع 190 ناجی غریق در طرح ساماندهی دریا در شهرستان محمودآباد بهکارگیری شدند، ادامه داد: با تلاش هیئت نجات غریق از ابتدای خرداد تا اول تیرماه 45 نفر از خطر غرق شدن نجات پیدا کردند. فرزانه از همکاری اعضای ستاد ساماندهی دریا از جمله دریابانی، هلالاحمر، اورژانس، نیروی انتظامی تشکر کرد و افزود: انتظار داریم تعداد نیروهای یگان ویژه و انتظامی در سطح سواحل محمودآباد افزوده شود.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که برای ما مهم است امکانات نجات غریق است که باید نسبت به تهیه تجهیزات لازم و همچنین پرداخت به موقع حقوق ناجیان غریق برای ایجاد انگیزه اهتمام جدی صورت گیرد.
فرماندار محمودآباد با اعلام اینکه طی این مدت یک مورد غرقی در محمودآباد داشتیم، اضافه کرد: تمام تلاش ما این است که مسافران با خاطرهای خوش این شهرستان را ترک کنند. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران نیز درباره طرحهای تابستانه امداد و نجات از اول تا 31 خردادماه امسال، به فارس گفت: 527 عملیات امداد و نجات شامل امداد و نجات جادهای، ساحلی، کوهستانی، آتشسوزی جنگلها و گمشدگی در سطح استان انجام شد.
بیش از یکهزار و 400 نفر در سواحل زیرپوشش خدمات هلالاحمر قرار گرفتند
مهدی ولیپور با بیان اینکه طی این مدت 2 هزار و 672 نفر حادثهدیده داشتیم، افزود: یکهزار و 426 نفر در سواحل زیرپوشش خدمات جمعیت هلالاحمر مازندران قرار گرفتند که از این تعداد یکهزار و 402 نفر بهصورت سرپایی مداوا شدند. وی در پایان گفت: طی این مدت یکهزار و 256 نفر امدادگر و نجاتگر آموزشدیده هلالاحمر در سطح سواحل استان
این خدمات را ارائه کردند.
متاسفانه بهدلیل کمبود امکانات طرحهای ساماندهی دریا از تجهیزات لازم برخوردار نیستند که این موضوع از اعتبارات استانی نیز خارج است امیدواریم در این راستا اهتمام جدی صورت گیرد و طرحهای دریا به امکاناتی درخور مسافران تجهیز شوند بهگونهای که مسافران با خاطرهای خوش استان را ترک کرده و همواره مقصد سفرهای بعدی باشد.
- منتشر شده در دوشنبه, 08 تیر 1394 08:23
طرحهای دریا فعال نشدند گردشگران درنقاط حادثهخیز شنا می کنند
- توضیحات